°C

Dünya
  • Ruhani'den yaptırımlarda kırmızı çizgileri aşmadan müzakereye hazırız mesajı

• Yemen'de 2019'un başından bu yana 393 bin kişi evlerini terk etti

Eklenme tarihi : 11 Aralık 2019 Çarşamba 14:36
    IOM Yemen Ofisinin Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, ülkede devam eden çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yüz binlerce Yemenlinin kendi barınaklarını inşa etmeleri ve geçici evler kurmalarına yardımcı olmak adına BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile ortak çalışma yürütüldüğü belirtildi.
    Açıklamada, "Yemen'de bu yılın başından itibaren çoğunluğu yaşanan çatışmalar nedeniyle olmak üzere yaklaşık 393 bin kişi evlerini terk etti" denildi.
    Yemen Çalışma ve Sosyal İşler…

• Netanyahu'nun partisi Likud 26 Aralık'ta başkanlık seçimine gidiyor

Eklenme tarihi : 11 Aralık 2019 Çarşamba 14:23
    İsrail basınında yer alan habere göre, Netanyahu ve Likud Partisi Merkez Komitesi Başkanı Haim Katz, yaptıkları görüşmenin ardından partideki başkanlık seçiminin 26 Aralık'ta yapılması konusunda anlaştı.
    Likud Milletvekili Gideon Saar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, haberi doğrularken, başkanlık seçiminde Netanyahu'ya rakip olacağını duyurdu.
    Netanyahu'nun partideki rakibi Saar, ülkedeki siyasi krizin sona ermesi ve İsrail halkını birleştirecek güçlü bir hükümetin kurulması için değişime ihtiyaç…